Om oss

Teater Tabberas startade 2006 (då under namnet Teater EDVIN) och har sedan dess spelat teater som med hög kvalité och normkritisk grund tar sig an allvarliga ämnen på ett lekfullt sätt.

Alla barn har rätt att se teater som är engagerande, makalös och sagolik och också normkritisk.

Alla barn har rätt att få vara precis de de själva vill, bortanför normer och krav.

Vi tror att med hjälp av konst kan samhället förändras och förändring kan börja hos de som är yngst.

Teater Tabberas är en del i denna förändring.

Föreställningarna kan spelas både inomhus och utomhus. Vi spelar på förskolor, skolor, bibliotek, festivaler och andra platser.

Medverkande

Sandra Skavén – Konstnärlig ledare

Sandra gick på Bont’s International Clown school i Spanien 2014 och skådespelarutbildningen 08-09 på S.E.T. – Stockholms Elementära Teaterskola. Hon har även gått Teaterlinjen på Wiks folkhögskola 05-06 och har därefter jobbat framför och bakom scen i olika produktioner på bl.a. Dramalabbet, Unga Tur och Dramaten. Hon har arbetat på barn- och ungdomsscenen på Stadsteatern i Skärholmen och bl.a. läst Genusvetenskap på Stockholms Universitet och Kultur och entreprenörskap på Södertörns högskola.

Medverkar i

Elin starkast i världen – Skådespelare

Var är min stövel? – Skådespelare

Körsbärsland – Skådespelare

Törn-Rosa – Skådespelare

EvaMaria Oria

Utbildad på teaterhögskolan Rose Bruford College i London (BA i Acting). EvaMaria bor nu i Stockholm och har synts i föreställningar både i Stockholm, Uppsala, Skellefteå och är just nu på turné i norra Sverige med Lule Stass.Se mer på  www.evamariaoria.com.

Medverkar i

Körsbärsland – skådespelare

Törnrosa – skådespelare

Märta Sandberg

Har alltid haft ett stort intresse för musik och har spelat instrument och sjungit hela sitt liv. Hon gick Estetiskt
program med inriktning musik på Per Brahegymnasiet och utbildar sig nu till grundlärare för F-3 på HLK i Jönköping.

Medverkar i

Elin starkast i världen – skådespelare (föreställningar i Jönköpingsområdet)

Emma Appelblad

Gick ut skådespelarlinjen på Stockholms Elementära Teaterskola år 2009 och har sedan dess spelat roller på tv, radio och scen. Sommaren 2010 spelade hon Miranda i Hagateterns familjeföreställning Mirandas saga och fick där smak för barn- och familjeteater. Har studerat kurser i teaterpedagogik på Wendelsbergs folkhögskola och arbetat som regissör och teaterpedagog i barn- och ungdomsgrupper. Se mer på http://emmaappelblad.wixsite.com/skadespelare

Medverkar i

Elin starkast i världen – skådespelare (föreställningar i Stockholmsområdet)

Sofia Isaksson

Har studerat på Teaterstudion (tvåårig utbildning med inriktning på fysisk teater) och vid Luleå tekniska universitet (tvåårig scenograf/attributmakar-utbildning) . Hon var även med och startade och drev i flera år frigruppen Teater Norna i Skåne, som främst arbetade med teater med och för barn och unga. Sofia har också varit medlem i Bouffonteatern som jobbar med comedia dell’arte. Som scenograf och kostymör har hon jobbat bl.a. på Vadstena Akademien, Malmö Opera och i fria grupper.
Sofia och Dasha Nikiforova (tidigare skådespelare i produktionen) har gemensamt arbetat fram historien, som sedan bearbetats och dramatiserats av Sofia.

Medverkar i

Körsbärsland – skådespelare, scenograf och dockmakare

Foto: Petter Löfstedt

Anna Brixter

Är utbildad på teaterhögskolan i Luleå och har medverkat i flera uppsättningar bl a på Norrbottensteatern och Teater Västernorrland. Läs mer på www.annabrixter.com.

Medverkar i

Körsbärsland – skådespelare

Emma Augustsson

Emma är utbildad cellopedagog på Musikhögskolan i Göteborg och har en master -NAIP (New Audiences and Innovative Practices)- från Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. Hon är engagerad i flera olika musikaliska projekt och grupper.

Medverkar i

Törn-rosa – groda

Erika Petersson

Erika är utbildad på Teaterstudion i Stockholm och Dell’Arte International School of Physical Theatre i Kalifornien. Hon har jobbat som skådespelare med fria teatergrupper så som Teatropen, Bouffonteatern mfl. Som regissör har hon bl.a regisserat En Midsommarnattsdröm på Fjäderholmsteatern och Handelshögskolans spex tillsammans med Anders Habenicht.

Körsbärsland – regissör

Törn-Rosa – regiöga

Gabriella Olsson

Elin starkast i världen – regissör

Sofi Gregersdotter

Arbetar som kostymör på Turteatern i Stockholm, tidigare på UR där hon skapat fantastiska kostymer till bland annat barnprogrammet Biss & Kajs.

Elin starkast i världen – kostymör

Leo Bothén

Leo har skrivit och framfört musik sedan barnsben, har en treårig matematikutbildning i bagaget och är nu blivande läkare. Han har skrivit musik till teaterpjäser och medverkat som skådespelare. Han spelar även både egen och andras musik i flera andra sammanhang och utgör ena halvan av duon Dear Neighbour.

Törn-Rosa – kompositör

 

Anna Manzaris

Anna är regissör, animatör och illustratör. Hennes examensfilm ‘But Milk is Important’ (2012) fick stora internationella framgångar och har vunnit över 20 internationella priser, bla Walt Disney Award och Audience Award på Ottawa International Animation Festival, Audience Award på London International Film Festival och fått pris på Giffoni International Film Festival, europas största barnfilmsfestival. Anna frilansar som regissör och animatör på reklamer, barnprogram och kortfilmer. Hon har bla regisserat ett antal kortfilmer för Crossing Boarders, skaparna av det uppmärksammade  Fatta-projektet. Parallellt med detta har hon också undervisat, varit handledare på Stockholms Dramatiska Högskola och föreläst på animationsfestivaler.

Törn-Rosa – illustratör

Var är min stövel – illustratör

Emma Isaksson

Körsbärsland – illustratör

Zippora Sznajderman

Körsbärsland – fotograf

Logotypformgivare

Styrelsemedlemmar

Sandra Skavén
EvaMaria Oria
Sofia Isaksson
Emma Appelblad

Kontakta oss

Har du frågor eller är intresserad utav att boka någon utav våra föreställningar tveka inte att kontakta oss på info@teatertabberas.se