Om oss

Teater Tabberas startade 2006 (då under namnet Teater EDVIN) och har sedan dess spelat teater som med hög kvalité och normkritisk grund tar sig an allvarliga ämnen på ett lekfullt sätt.

Föreställningarna kan spelas både inomhus och utomhus. Vi spelar på förskolor, skolor, bibliotek, festivaler och andra platser.

 

Alla barn har rätt att se teater som är engagerande, normkritisk och sagolik.

Alla barn har rätt att få vara precis som de själva vill, bortanför normer och krav.

Vi tror att med hjälp av konst kan samhället förändras och förändring börjar hos de som är yngst.

Teater Tabberas är en del av denna förändring.

 

Medverkande

Sandra Skavén – Konstnärlig ledare

Sandra Skavén är utbildad clown på Bont’s International Clown school i Spanien och har gått skådespelarutbildningen på Stockholms Elementära Teaterskola. Hon har arbetat framför och bakom scen i olika produktioner, främst med teater men även film och röst. På Kulturhuset Spira i Jönköping har hon spelat i Melancholia och Spelman på taket. Sandra har även arbetat som demensclown på äldreboenden i Jönköping. Under 2021-2022 läser hon Scenkonstproduktion på Stockholms konstnärliga högskola samt Att skriva för teater och scen på Hällefors folkhögskola. I november-december 2021 turnerar Sandra i Jönköping med föreställningen Rödluvan och clownen.

Medverkar i

Elin starkast i världen – skådespelare

Var är min stövel? – skådespelare

Körsbärsland – skådespelare

Törn-Rosa – skådespelare

Tandläkarmusen och Räven – skådespelare

Miras magiska anteckningsbok – skådespelare

EvaMaria Oria

Utbildad på teaterhögskolan Rose Bruford College i London (BA i Acting). EvaMaria bor nu i Stockholm och har synts i föreställningar runt om i Sverige. Hon gör även röstjobb och TV. Teater för barn är ständigt återkommande i vad hon gör eftersom det både känns viktigt och är väldigt roligt. Läs mer på  www.evamariaoria.com

Medverkar i

Körsbärsland – skådespelare

Törnrosa – skådespelare

Var är min stövel? – skådespelare

Miras magiska anteckningsbok – skådespelare

Emma Appelblad

Gick ut skådespelarlinjen på Stockholms Elementära Teaterskola år 2009 och har sedan dess spelat roller på tv, radio och scen. Har spelat Miranda i Hagateterns familjeföreställning Mirandas saga och fick där smak för barn- och familjeteater. Har studerat kurser i teaterpedagogik på Wendelsbergs folkhögskola och arbetat som regissör och teaterpedagog i barn- och ungdomsgrupper.

Medverkar i

Elin starkast i världen – skådespelare

Var är min stövel? – skådespelare

Ada och algorimerna – skådespelare

Sofia Isaksson

Har studerat på Teaterstudion (tvåårig utbildning med inriktning på fysisk teater) och vid Luleå tekniska universitet (tvåårig scenograf/attributmakar-utbildning) . Hon var även med och startade och drev i flera år frigruppen Teater Norna i Skåne, som främst arbetade med teater med och för barn och unga. Sofia har också varit medlem i Bouffonteatern som jobbar med comedia dell’arte. Som scenograf och kostymör har hon jobbat bl.a. på Vadstena Akademien, Malmö Opera och i fria grupper.

Medverkar i

Körsbärsland – skådespelare

 

Scenograf, rekvisitör och dockmakare – Körsbärsland

Scenograf, rekvisitör och dockmakare – Törn-Rosa

Scenograf, rekvisitör och dockmakare – Var är min stövel?

Scenograf, rekvisitör och dockmakare – Tandläkarmusen och Räven

Foto: Petter Löfstedt

Anna Brixter

Är utbildad på teaterhögskolan i Luleå och har medverkat i flera uppsättningar bl a på Norrbottensteatern och Teater Västernorrland. Läs mer på www.annabrixter.com.

Medverkar i

Körsbärsland – skådespelare

Elin starkast i världen – skådespelare

Ada och algorimerna – skådespelare

Maria Wallinder

Maria är rytmikpedagog, utbildad 2007-2012 vid Musikhögskolan i Malmö, samt tvåårig musiklinje vid S:t Sigfrids folkhögskola, Växjö. Idag arbetar hon halvtid på kulturskola, frilansar som sångare och kompositör samt går en sångutbildning på Complete Vocal Institute i Köpenhamn. Maria har arbetat med tvärkonstnärliga projekt, då främst som rörelsemusiker, gjort barnföreställningar och senast medverkat i Spelman på Taket på Smålands Musik och Teater 2016 och 2019. Hon har körat bl.a. Tommy Körberg, Tomas Andersson Wij och Shirley Clamp. Komponerar blandad musik för bl.a. barn, kör, dansprojekt, serie och solo.

Medverkar i

Tandläkarmusen och Räven – skådespelare

 

Kompositör – Tandläkarmusen och Räven

Kompositör – Ada och algoritmerna

Emma Augustsson

Emma är utbildad cellopedagog på Musikhögskolan i Göteborg och har en master -NAIP (New Audiences and Innovative Practices)- från Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. Hon är engagerad i flera olika musikaliska projekt och grupper.

Medverkar i

Törn-rosa – skådespelare/musiker

Märta Sandberg

Har alltid haft ett stort intresse för musik och har spelat instrument och sjungit hela sitt liv. Hon gick Estetiskt
program med inriktning musik på Per Brahegymnasiet och utbildar sig nu till grundlärare för F-3 på HLK i Jönköping.

Medverkar i

Elin starkast i världen – skådespelare (föreställningar i Jönköpingsområdet)

Erika Petersson

Erika är utbildad på Teaterstudion i Stockholm och Dell’Arte International School of Physical Theatre i Kalifornien. Hon har jobbat som skådespelare med fria teatergrupper så som Teatropen, Bouffonteatern mfl. Som regissör har hon bl.a regisserat En Midsommarnattsdröm på Fjäderholmsteatern och Handelshögskolans spex tillsammans med Anders Habenicht.

Körsbärsland – regissör

Törn-Rosa – regiöga

Leo Bothén

Leo har skrivit och framfört musik sedan barnsben, har en treårig matematikutbildning i bagaget och är nu blivande läkare. Han har skrivit musik till teaterpjäser och medverkat som skådespelare. Han spelar även både egen och andras musik i flera andra sammanhang och utgör ena halvan av duon Dear Neighbour.

Törn-Rosa – kompositör

Anna Manzaris

Anna är regissör, animatör och illustratör. Hennes examensfilm ‘But Milk is Important’ (2012) fick stora internationella framgångar och har vunnit över 20 internationella priser, bla Walt Disney Award och Audience Award på Ottawa International Animation Festival, Audience Award på London International Film Festival och fått pris på Giffoni International Film Festival, europas största barnfilmsfestival. Anna frilansar som regissör och animatör på reklamer, barnprogram och kortfilmer. Hon har bla regisserat ett antal kortfilmer för Crossing Boarders, skaparna av det uppmärksammade  Fatta-projektet. Parallellt med detta har hon också undervisat, varit handledare på Stockholms Dramatiska Högskola och föreläst på animationsfestivaler.

Törn-Rosa – illustratör

Var är min stövel – illustratör

Styrelsemedlemmar

Sandra Skavén
EvaMaria Oria
Sofia Isaksson
Emma Appelblad

Kontakta oss

Har du frågor eller är intresserad av att boka någon av våra föreställningar, tveka inte att kontakta oss på info@teatertabberas.se

Tel. 070-476 45 51

Organisationsnummer: 802435-9708

Bankgiro: 346-1514