Om oss

Teater Tabberas startade 2006 (då under namnet Teater EDVIN) och har sedan dess spelat teater som med hög kvalité och normkritisk grund tar sig an allvarliga ämnen på ett lekfullt sätt.

Föreställningarna kan spelas både inomhus och utomhus. Vi spelar på förskolor, skolor, bibliotek, festivaler och andra platser.

 

Alla barn har rätt att se teater som är engagerande, normkritisk och sagolik.

Alla barn har rätt att få vara precis som de själva vill, bortanför normer och krav.

Vi tror att med hjälp av konst kan samhället förändras och förändring börjar hos de som är yngst.

Teater Tabberas är en del av denna förändring.

 

Medverkande

Sandra Skavén – Konstnärlig ledare

Sandra Skavén är utbildad clown på Bont’s International Clown school i Spanien och har gått skådespelarlinjen på Stockholms Elementära Teaterskola. Hon har arbetat framför och bakom scen i olika produktioner, främst med teater men även film och röst. Sandra har även arbetat som demensclown på äldreboenden i Jönköping. Under 2021-2022 läste hon Scenkonstproduktion på Stockholms konstnärliga högskola, Att skriva för teater och scen på Hällefors folkhögskola samt Clown och fysisk komik på Teaterhögskolan i Malmö.  Läs gärna mer på https://sandraskaven.se/

Medverkar i

Elin starkast i världen

Var är min stövel?

Körsbärsland

Törn-Rosa

Tandläkarmusen och Räven

Miras magiska anteckningsbok

EvaMaria Oria

Utbildad på teaterhögskolan Rose Bruford College i London (BA i Acting). EvaMaria bor nu i Stockholm och har synts i föreställningar runt om i Sverige. Hon gör även röstjobb och TV. Teater för barn är ständigt återkommande i vad hon gör eftersom det både känns viktigt och är väldigt roligt. Läs mer på  www.evamariaoria.com

Medverkar i

Körsbärsland

Törnrosa

Var är min stövel?

Miras magiska anteckningsbok

Emma Appelblad

Gick ut skådespelarlinjen på Stockholms Elementära Teaterskola år 2009 och har sedan dess spelat roller på tv, radio och scen. Har spelat Miranda i Hagateterns familjeföreställning Mirandas saga och fick där smak för barn- och familjeteater. Har studerat kurser i teaterpedagogik på Wendelsbergs folkhögskola och arbetat som regissör och teaterpedagog i barn- och ungdomsgrupper.

Medverkar i

Elin starkast i världen

Var är min stövel?

Ada och algorimerna

Sofia Isaksson

Har studerat på Teaterstudion (tvåårig utbildning med inriktning på fysisk teater) och vid Luleå tekniska universitet (tvåårig scenograf/attributmakar-utbildning) . Hon var även med och startade och drev i flera år frigruppen Teater Norna i Skåne, som främst arbetade med teater med och för barn och unga. Sofia har också varit medlem i Bouffonteatern som jobbar med comedia dell’arte. Som scenograf och kostymör har hon jobbat bl.a. på Vadstena Akademien, Malmö Opera och i fria grupper.

Medverkar i

Körsbärsland

 

Scenograf, rekvisitör och dockmakare:
Körsbärsland

Törn-Rosa

Var är min stövel?

Tandläkarmusen och Räven

Foto: Petter Löfstedt

Anna Brixter

Är utbildad på teaterhögskolan i Luleå och har medverkat i flera uppsättningar bl a på Norrbottensteatern och Teater Västernorrland. Läs mer på www.annabrixter.com.

Medverkar i

Körsbärsland

Elin starkast i världen

Ada och algorimerna

Maria Wallinder

Maria är rytmikpedagog, utbildad 2007-2012 vid Musikhögskolan i Malmö, samt tvåårig musiklinje vid S:t Sigfrids folkhögskola, Växjö. Idag arbetar hon halvtid på kulturskola, frilansar som sångare och kompositör samt går en sångutbildning på Complete Vocal Institute i Köpenhamn. Maria har arbetat med tvärkonstnärliga projekt, då främst som rörelsemusiker, gjort barnföreställningar och senast medverkat i Spelman på Taket på Smålands Musik och Teater 2016 och 2019. Hon har körat bl.a. Tommy Körberg, Tomas Andersson Wij och Shirley Clamp. Komponerar blandad musik för bl.a. barn, kör, dansprojekt, serie och solo.

Medverkar i

Tandläkarmusen och Räven

 

Kompositör:

Tandläkarmusen och Räven

Miras magiska anteckningsbok

Ada och algoritmerna

Emma Augustsson

Emma är utbildad cellopedagog på Musikhögskolan i Göteborg och har en master -NAIP (New Audiences and Innovative Practices)- från Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. Hon är engagerad i flera olika musikaliska projekt och grupper.

Medverkar i

Törn-rosa – skådespelare/musiker

Märta Sandberg

Har alltid haft ett stort intresse för musik och har spelat instrument och sjungit hela sitt liv. Hon gick Estetiskt program med inriktning musik på Per Brahegymnasiet och arbetar som lärare i Jönköping.

Medverkar i

Elin starkast i världen

Zippora Sznajderman

Zippora har mångårig erfarenhet av att arbeta med marknadsföring och events, för organisationer och som frilansare. År 2013 tog hon Socionomexamen vid Stockholms Universitet och fortsatte senare med att läsa Masterprogrammet i Ledarskap vid Stockholm Business School, där ett flertal kurser i marknadsföring och varumärken ingick. Teater, fotografi och design är kreativa uttryck som hon har utforskat under livet och nu har användning av som kommunikatör och digital designer för Teater Tabberas.

Kommunikatör för

Miras magiska anteckninsgbok

Tandläkarmusen och Räven

Erika Petersson

Erika är utbildad på Teaterstudion i Stockholm och Dell’Arte International School of Physical Theatre i Kalifornien. Hon har jobbat som skådespelare med fria teatergrupper så som Teatropen, Bouffonteatern mfl. Som regissör har hon bl.a regisserat En Midsommarnattsdröm på Fjäderholmsteatern och Handelshögskolans spex tillsammans med Anders Habenicht.

Körsbärsland – regissör

Törn-Rosa – regiöga

Leo Bothén

Leo har skrivit och framfört musik sedan barnsben, har en treårig matematikutbildning i bagaget och är nu blivande läkare. Han har skrivit musik till teaterpjäser och medverkat som skådespelare. Han spelar även både egen och andras musik i flera andra sammanhang och utgör ena halvan av duon Dear Neighbour.

Törn-Rosa – kompositör

Anna Manzaris

Anna är regissör, animatör och illustratör. Hennes examensfilm ‘But Milk is Important’ (2012) fick stora internationella framgångar och har vunnit över 20 internationella priser, bla Walt Disney Award och Audience Award på Ottawa International Animation Festival, Audience Award på London International Film Festival och fått pris på Giffoni International Film Festival, europas största barnfilmsfestival. Anna frilansar som regissör och animatör på reklamer, barnprogram och kortfilmer. Hon har bla regisserat ett antal kortfilmer för Crossing Boarders, skaparna av det uppmärksammade  Fatta-projektet. Parallellt med detta har hon också undervisat, varit handledare på Stockholms Dramatiska Högskola och föreläst på animationsfestivaler.

Törn-Rosa – illustratör

Var är min stövel – illustratör

Styrelsemedlemmar

Sandra Skavén
EvaMaria Oria
Sofia Isaksson
Emma Appelblad

Kontakta oss

Har du frågor eller är intresserad av att boka någon av våra föreställningar, tveka inte att kontakta oss på info@teatertabberas.se

Tel. 072-444 99 99

Organisationsnummer: 802435-9708

Bankgiro: 346-1514