Om oss

Teater Tabberas startade 2006 (då under namnet Teater EDVIN) och har sedan dess spelat teater som med hög kvalité och normkritisk grund tar sig an allvarliga ämnen på ett lekfullt sätt.

Föreställningarna kan spelas både inomhus och utomhus. Vi spelar på förskolor, skolor, bibliotek, festivaler och andra platser.

 

Alla barn har rätt att se teater som är engagerande, normkritisk och sagolik.

Alla barn har rätt att få vara precis som de själva vill, bortanför normer och krav.

Vi tror att med hjälp av konst kan samhället förändras och förändring börjar hos de som är yngst.

Teater Tabberas är en del av denna förändring.

 

Medverkande

Sandra Skavén – Konstnärlig ledare

Sandra Skavén är utbildad clown på Bont’s International Clown school i Spanien och har gått skådespelarlinjen på Stockholms Elementära Teaterskola. Hon har arbetat framför och bakom scen i olika produktioner, främst med teater men även film och röst. Sandra har även arbetat som demensclown på äldreboenden i Jönköping. Under 2021-2022 läste hon Scenkonstproduktion på Stockholms konstnärliga högskola, Att skriva för teater och scen på Hällefors folkhögskola samt Clown och fysisk komik på Teaterhögskolan i Malmö.  Läs gärna mer på https://sandraskaven.se/

Medverkar i

Elin starkast i världen

Var är min stövel?

Körsbärsland

Törn-Rosa

Tandläkarmusen och Räven

Miras magiska anteckningsbok

Ada och algoritmerna

Clownen Beta berättar Rödluvan och vargen

EvaMaria Oria

Utbildad på teaterhögskolan Rose Bruford College i London (BA i Acting). EvaMaria bor nu i Stockholm och har synts i föreställningar runt om i Sverige. Hon gör även röstjobb och TV. Teater för barn är ständigt återkommande i vad hon gör eftersom det både känns viktigt och är väldigt roligt. Läs mer på  www.evamariaoria.com

Medverkar i

Körsbärsland

Törnrosa

Var är min stövel?

Miras magiska anteckningsbok

Emma Appelblad

Gick ut skådespelarlinjen på Stockholms Elementära Teaterskola år 2009 och har sedan dess spelat roller på tv, radio och scen. Har spelat Miranda i Hagateterns familjeföreställning Mirandas saga och fick där smak för barn- och familjeteater. Har studerat kurser i teaterpedagogik på Wendelsbergs folkhögskola och arbetat som regissör och teaterpedagog i barn- och ungdomsgrupper.

Medverkar i

Elin starkast i världen

Var är min stövel?

Ada och algorimerna

Sofia Isaksson

Har studerat på Teaterstudion (tvåårig utbildning med inriktning på fysisk teater) och vid Luleå tekniska universitet (tvåårig scenograf/attributmakar-utbildning) . Hon var även med och startade och drev i flera år frigruppen Teater Norna i Skåne, som främst arbetade med teater med och för barn och unga. Sofia har också varit medlem i Bouffonteatern som jobbar med comedia dell’arte. Som scenograf och kostymör har hon jobbat bl.a. på Vadstena Akademien, Malmö Opera och i fria grupper.

Medverkar i

Körsbärsland

 

Scenograf, rekvisitör och dockmakare:
Körsbärsland

Törn-Rosa

Var är min stövel?

Tandläkarmusen och Räven

Foto: Petter Löfstedt

Anna Brixter

Är utbildad på teaterhögskolan i Luleå och har medverkat i flera uppsättningar bl a på Norrbottensteatern och Teater Västernorrland. Läs mer på www.annabrixter.com.

Medverkar i

Körsbärsland

Elin starkast i världen

Ada och algorimerna

Maria Wallinder

Maria är rytmikpedagog och frilansar som sångare och kompositör. Hon är utbildad 2007-2012 vid Musikhögskolan i Malmö, sångutbildning på Complete Vocal Institute i Köpenhamn samt tvåårig musiklinje vid S:t Sigfrids folkhögskola, Växjö. Maria har arbetat med tvärkonstnärliga projekt, då främst som rörelsemusiker, gjort barnföreställningar och senast medverkat i Spelman på Taket på Smålands Musik och Teater 2016 och 2019. Hon har körat bl.a. Tommy Körberg, Tomas Andersson Wij och Shirley Clamp. Komponerar blandad musik för bl.a. barn, kör, dansprojekt, serie och solo.

Medverkar i

Tandläkarmusen och Räven

 

Kompositör:

Tandläkarmusen och Räven

Miras magiska anteckningsbok

Ada och algoritmerna

Clownen Beta berättar Rödluvan och vargen

Frida Hedenberg

Har studerat skådespeleri och teaterproduktion på Wendelsbergs folkhögskola och är utbildad förskollärare. Tidigare har hon spelat Pippi Långstrump på Astrid Lindgrens värld och bland annat medverkat i Spelman på taket, Passion och Körsbärsträdgården på Smålands musik och teater. De senaste vårarna har hon spelat skolföreställningar vid Rocksjön i samarbete med Världsnaturfonden, Naturskolan och Upptech. På fritiden sjunger Frida i folkmusik-gänget Högt î Tak!

Medverkar i

Ada och algorimerna

Tandläkarmusen och Räven

Var är min stövel?

Zippora Sznajderman

Zippora har mångårig erfarenhet av att arbeta med marknadsföring och events, för organisationer och som frilansare. År 2013 tog hon Socionomexamen vid Stockholms Universitet och fortsatte senare med att läsa Masterprogrammet i Ledarskap vid Stockholm Business School, där ett flertal kurser i marknadsföring och varumärken ingick. Teater, fotografi och design är kreativa uttryck som hon har utforskat under livet och nu har användning av som kommunikatör och digital designer för Teater Tabberas.

Kommunikatör

Kontakta oss

Har du frågor eller är intresserad av att boka någon av våra föreställningar, tveka inte att kontakta oss på info@teatertabberas.se

Tel. 072-444 99 99

Organisationsnummer: 802435-9708

Bankgiro: 346-1514