Nyheter

Clownen Beta berättar Rödluvan och vargen – höstturné med fri entré i Jönköping!

Upplev den klassiska sagan Rödluvan och vargen som du aldrig hört den förut!
Förbokning av biljetter på vissa platser – läs mer på Spelplan.

10 nov. kl. 16.00 Tenhults bibliotek
11 nov. kl. 11.00 Gränna bibliotek
18 nov. kl. 11.00 Huskvarna bibliotek
19 nov. kl. 13.00 Österängens konsthall
20 nov. kl. 16.00 Råslätts bibliotek
30 nov. kl. 14.00 Öxnehaga bibliotek

Miras magiska anteckningsbok på sommarturné!

Teater Tabberas hade premiär med vår senaste föreställning Miras magiska anteckningsbok i maj 2022 och nu åker vi ut på sommarturné i Jönköping!

För 6-10 år, gärna i vuxens sällskap.
Fri entré för alla!

Mira är nio år och älskar rymden. En dag får hon en magisk anteckningsbok av sin farfar. Den kan svara på vilka frågor som helst! Det kommer ut i skolan att Mira har denna bok och plötsligt vill alla ha hjälp. Men är det så bra att få svar på alla sina frågor?

Föreställningen är baserad på Storytel Originals bok ”Miras magiska anteckningsbok” av Johanna Schreiber.

Med stöd av: Region Jönköpings län, Jönköpings kommun, kultur- och fritidsförvaltningen samt Norheds stiftelse

Kolla in vårt informationsblad!



Ny föreställning! Ada och algoritmerna

Charlie spelar dataspel när hon plötsligt hittar en mystisk kod. Bakom siffrorna i koden gömmer sig en hemlighet – Ada Lovelace. Ada, som ser ut att vara en klassisk prinsessa i ett sagospel visar sig vara en känd matematiker från 1800-talet. Hennes koder kan tillsammans med publikens hjälp föra Charlie längre in i spelet. Men hur hamnade Ada Lovelace i Charlies dator? Och hur vinner man egentligen spelet?

Ada och algoritmerna är en interaktiv föreställning för elever på lågstadiet om programmering och den första kvinnliga programmeraren Ada Lovelace. Föreställningen innehåller dans, musik och analog programmering. Vid bokning till skolverksamhet medföljer pedagogiskt arbetsmaterial. Efter föreställningen finns det möjlighet till workshop med skådespelarna.

Kolla in vårt informationsblad!

Skåderier i Jönköping

Skåderier – välkomna till Smedjegatan 13 i Jönköping där vi mellan den 17-23 maj kommer att arbeta.

Hur skapas en barnföreställning med musik, skådespeleri, dockor och
rekvisita?
Teater Tabberas kommer under veckan arbeta med två nyproducerade barnföreställningar; ”Ada och algoritmerna” och ”Doktor Mus och Räven” där besökarna får ta del av processen, se filmat material och möta oss utomhus på plats.

7 veckor – 7 kulturföreningar på Smedjegatan i Jönköping den 10 maj – 30 juni. Skåderier är ett projekt av Skådebanan Småland.

Våren 2021

Under våren arbetar Teater Tabberas med två olika barnföreställningar. På grund av rådande omständigheter i världen anpassar vi repetitioner och möten efter restriktionerna. Vi ser fram emot att möta publiken igen när det är möjligt!